FOTOGALERIE

akcí pořádaných v Nadačním domě

Blízká setkání třetího druhu

Setkání hudebníků zajímajících se neobvyklé nástroje jako je didgeridoo, hang drum / handpan a brumle, kteří se do Nadačního domu sjíždějí na víkend ze všech koutků České republiky. První z těchto setkání se konalo v roce 2008, nyní se jedná se již o zavedenou tradici, která umožňuje propojení fragmentované hudební scény z různých měst do jednotlivé komunity a tak setkání lidí, kteří by se za jiných okolností nepotkali. Koná se pravidelně na jaře a na podzim.

videa:

Frame Drum Gathering

Další z řady víkendových hudebních sektkání za účelem vzájemného sdílení zkušeností, jam session, workshopů a koncertů. Tentokrát je zaměřen na hudební svět Blízkého východu a severní Afriky a nástroje jako tar, daf, bendir, riq, darbuka a tombak. Frame Drum Gathering byl částečně inspirován německým festivalem rámových bubnů Tamburi Mundi ve Freiburgu, kolem kterého se během jeho 12 leté existence vytvořila početná komunita lidí zajímajících se o tento typ nástrojů. Koná se jednou až dvakrát ročně.

Videa:

Klikněte a můžete začít psát. Ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure.