Indian Music Gathering

6.-8. dubna proběhlo v Nadačním domě Josefa Plívy první víkendové setkání zaměřené na indickou hudbu. Svou přítomností jej podpořil např. virtuosní hráč na tabla Tomáš Reindl (http://www.tabla-tom.com/), který kromě workshopu hry na tabla a úvodu do rytmického systému indie představil i čerstvě vydanou publikaci Indický rytmický systém, která je první na toto téma v češtině.

Lenka Jaleh Lapčáková ukázala základy indických tanců Kathak a Bhangra, Milan Fujda vedl originální lekci jógy, Mantrovníci vedli zpěv manter a jimi inspirovaných písní, Nara Naryan Band zahráli koncert spolu s výkladem své hudební filosofie a Petr Bureš ukázal základy konnakolu. Dále Vivian ukazovala malbou hennou a indická restaurace Védanta připravila pohoštění indickými dezerty.

V průběhu víkendu Nadační dům navštívilo okolo 40 lidí, u kterých setkání vzbudilo kladné ohlasy. Příští rok se bude konat opět na Tomáše Reindla, Milana Fujdu, Lenkou Jaleh Lapčíkovou a dalšími vystupujícími i některé nové.

„Opravdu dobře jsem si zahrál ...ten dům dům je úžasný ..jako že snu ... určitě se tam ještě chci podívat!!“
„ Bylo to naprosto parádní:).. bavej me ty lidi,misto,atmosfera ..fakt kouzelny momenty probehly. Miluju ten dům!!:D“
„Ještě jednou díky za pozvání, že jsem se mohla účastnit. byly to velmi prijemne strávené hodiny. Prostory nadačního domu jsou nádherné, plné života!“

Webové stránky vytvořené pro toto setkání: https://musicgathering.wixsite.com/india/program